Kategoriarkiv: Artikler

Alle nyheter / artikler hører inn med denne taggen.

Yngling i 50 år!

av Joachim Lowzow

Det nærmer seg et rundt år for Ynglingen. En båt som nærmer seg status som klassiker, og fortsetter å inspirere nye seilere. Laget av Jan Herman Linge. Designet 1967, for sin yngling og ga båten det samme navnet. Ble populær for sin smidighet og hurtighet. Som kjølbåt svarer den raskt på mannskapets vektfordeling. Den dag idag er klassen enda en sportslig båt, som gir mye seilglede.

Helt fra begynnelsen var klassereglene strenge, slik at klassen kunne være en One Design. De første båtene ble bygget ved Bringsværd gjennom vinteren 67/68. Dermed var 7 båter klar til 1968 sesongen. 5 av disse deltok i den første nasjonale regattaen. Båten gjorde her et så bra intrykk att flere bestillinger snart kom inn til Brigsværd verft.

Før 1969 var mer enn 55 ynglinger bygget, og klassen hadde etablert seg i Norge.

I 1971 fikk Jan, designprisen for ynglingen av det Norske designrådet. Samme året ble det internasjonale ynglingforbund etablert og det første verdensmesterskapet ble holdt i Nederland.

Selv ble jeg introdusert for Yngling i 2015 på sjøkrigsskolen, som bruker båten for å trene kadetter i sjømannskap. Jeg kjente meg raskt igjen i den lille båten som var veldig lik større båter jeg har seilt, bare mer leken! På skolen brukes Yngling i undervisningen fordi seilingen gir oss en god arena til å trene på å jobbe som et lag.

2018 er det altså 50 år siden den første ynglingen seilte, og Norsk yngling klubb vil derfor arrangere fest for jubilanten under EM 2018. Vi sees!

Har du seilt Yngling? Har du en lært å seile i en Yngling? Har du noen morsomme historier, eller en eventyr som du opplevde med yngling? Vi ønsker gjerne å vite om det! Kanskje noen gamle bilder?
Alle som har et varmt hjerte for Ynglingen, ønsker vi å få kontakt med! Ta kontakt og vi håper å se dere på feiringen av 50-års jubileum, 8. September 2018: Horten.
Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Ekstraordinært årsmøte 15. November 2017

kl. 19 via https://appear.in/nykarsmote

Einaste sak er revisjon av lovane. Mykje er berre formatering, men viktigaste endringa er gjeninnføring av normale reglar for medlemskap. Ordinære årsmøte i februar fastsett kontingenten for inneverande år. Tidsfrist for betaling setjast til 15. mars sidan rapportering til IYA er 20. mars. Rabatt for ungdom fjernast og styremøter vert vedtaksdyktige med minst 3 deltakarar.

Dokument med styret sitt framlegg til endelege lovar og endringslogg ligg nederst i dette innlegget. Videomøte via appear.in for alle med gyldig medlemskap. Oppkopling må testast i god tid før møtet.

Framlegg til alternative lovtekstar sendast til styret@yngling.no seinast sundag 12. november.

Lover-for-Norsk-Yngling-klubb-revisjon-x.11.2017

LOVER FOR NORSK YNGLINGKLUBB endring 2016_2017

Ronny Rognhaugen,
Leiar NYK.

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Resultater Klassemesterskap 2017

Mark the date: Klassemesterskap 2018: 8-9 september 2018 i Horten!

Mer lesbar format: https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2795&resultat=1

Plass Seilnr Båt Poeng Race 1 Race 2 Race 3 Race 4 Race 5
1 NOR-251 BøLLA
Rimmert van der Kooij (Trondhjems Seilforening
Julian Straus (Trondhjems Seilforening)
Marta Lall (Trondhjems Seilforening))
6 2 1 1 2 3
2 NOR-404 TEAM GUFFEN
Chris Skogen (Askøy Seilforening
Torbjørn Halvorsen (Askøy Seilforening)
Åshild Samseth (Trondhjems Seilforening))
7 1 3 5 1 2
3 AUS-57 Christos Kalavrytinos (Trondhjems Seilforening
William Cilento (Trondhjems Seilforening))
14 7 5 2 6 1
4 NOR-221 UKJENT
Daniel Moran (Trondhjems Seilforening
Erik Christiansen (Trondhjems Seilforening))
16 4 9 4 4 4
5 NOR-159 etienne retout (Trondhjems Seilforening
alessandro vannini (Trondhjems Seilforening)
ludovie la coz (Trondhjems Seilforening))
18 3 2 7 7 6
6 NOR-25 Joachim Lowzow (Sjøkrigsskolen Seilforening
Karl Martin Aarsrud (Sjøkrigsskolen Seilforening)
Herman Christoffersen (Sjøkrigsskolen Seilforening))
20 6 4 6 5 5
7 NOR-217 WILD THING
Silje Christine Fløysand (Askøy Seilforening
Rannveig Mowinckel ()
Kristian Amlie (Askøy Seilforening))
24 10 8 3 3 10
8 NOR-360 Ole A. Bjelland (Askøy Seilforening
Lars Kyrre Rofeldt ()
Kristoffer Helgesen ())
30 5 7 9 11 9
9 NOR-344 REDWHITEBLUE
Jan Hopland (Askøy Seilforening
Bjørn Hanto (Askøy Seilforening))
32 12 6 10 8 8
10 NOR-311 311
Linn Løtvedt Kirkeli (Askøy Seilforening
Mira Høstaker ()
Marielle Bjerke ())
34 11 10 8 9 7
11 NOR-121 KOKKEN
Ove Flatnes (Askøy Seilforening)
42 8 11 11 12 12
12 NOR-81 ODETTE
mario ditaranto (Trondhjems Seilforening
Svend Tollak Munkejord (Trondhjems Seilforening)
Emma Ditaranto (Trondhjems Seilforening))
42 9 12 12 10 11
13 NOR-007 SALT 5
Leif Kristian Garvik (Ran Seilforening)
60 DNC (15) DNC (15) DNC (15) DNC (15) DNC (15)
14 -411 DNS
No Name ()
60 DNC (15) DNC (15) DNC (15) DNC (15) DNC (15)

 

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Bilder av kretsmesterskapet!

Foto: Åshild Samseth

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Nybegynnere i Norgesmesterskap

Av Linn Løtvedt Kirkeli og Mira Høstaker

For en uke siden (red. 23-24 september 2017), i skrivende stund, ble det arrangert nasjonalt klassemesterskap i Yngling hos Askøy seilforening. Arrangementet kom nok kanskje litt i skyggen av et annet arrangement i Bergen samme helg, nemlig sykkel VM. Totalt var det 14 båter påmeldt, og 12 som stilte til start. Vi i NOR 311 gru-gledet oss til vårt første mesterskap med egen båt.

Vi er to jenter fra Bergen som har seilt yngling i rundt fire år, men før denne sesongen kun som turseilere. Etter noen somre med turseiling hadde vi lyst til å lære mer, og fra april i år har vi seilt på båten til Jan Rune fra Askøy seilforening, med mål om å delta i Yngling-VM på Sneekermer i Nederland.

Det ble en lærerik vår og sommer med deltagelse og opptrapping til VM. Konkurranseseiling viste seg å være veldig gøy, og ga absolutt mersmak! Faktisk så mye at vi bestemte oss for å få vår egen båt. Vel hjemme igjen fant våre to gode hjelpere fra Askøy, Torbjørn og Chris, en god båt som vi skal leie fremover. Siden vi bare var to begynte vi å se oss rundt etter en tredjemann, og valget falt på vår gode venninne med null seilerfaring, Marielle! Dermed var det mye nytt som skulle læres da vi alle fikk nye roller i båten. Det ble en måned med hektisk opptrapping til NM, men vi følte at vi klarte å få de mest grunnleggende tingene på plass. Dessuten var det kjekt å være tre venninner i båten.

Fredag for en uke siden tok vi turen ut til Askøy seilforening, hvor vi og flere andre tilreisende hadde leid naust for helgen. De siste forberedelsene på båten ble gjort fredag kveld, så alt var klart til start neste dag. Lørdag morgen våknet vi til strålende sol, og det var fullstendig vindstille. Regattaen ble utsatt et par timer, før det var nok vind til at vi kunne seile. Det ble holdt fem regattaer i gode vindforhold. Med lave forventninger til egne prestasjoner, ble vi positivt overrasket over at vi ikke kom på sisteplass en eneste gang! Under de første startene var vi litt forsiktige, men vi fikk etterhvert bedre dreisen på dette, og ble til og med litt for dristige. Under den siste starten hadde vi et lite uhell, hvor vi krasjet inn i båten til noen forvirrede arkitekter. De var forvirret i den forstand at de mente det var deres skyld, og ikke vår skyld, noe vi i ettertid innrømmer at det klart var (vår skyld). Det viste seg likevel å være lønnsomt, da vi fikk en strålende start og lå som fremste båt da startskuddet gikk!

Den tiden vi hadde brukt på å forberede oss kom godt med, for når regattaen er i gang er det plutselig høy temperatur og mange andre båter å forholde seg til. Det ble tidvis litt kaos i båten, men kjempegøy var det uansett. Lørdag kveld, etter en fantastisk dag på sjøen, fyrte vi opp grillene, og alle deltagerne samlet seg for en god fest. Søndag morgen våknet vi nok en gang til sol og ingen vind. Regattaen ble likevel ikke utsatt, og båtene ble tauet ut til regattaområdet. Vi plasket rundt i ingen vind, og det ble avholdt en meget uoffisiell padlekonkurranse. Her fikk vi dessverre vår første sisteplass! Vinden kom aldri, men stemningen ombord i båtene var likevel på topp.

Det var veldig fint å være samlet på Askøy, og det var spesielt hyggelig å møte igjen våre nye venner fra VM i Nederland. Det var synd at det ikke var nok båter påmeldt for at konkurransen fikk NM-status, spesielt siden det var mange som hadde reist helt fra Trondheim for å delta. Til tross for manglende NM-status hadde vi en flott helg på Askøy, som virkelig ga mersmak. Vi håper at det til neste år, i Horten, vil være nok båter til igjen å få NM-status.

Vi syntes det var en utfordring å ta steget videre og ha ansvar for egen båt, men vi har fått mye god hjelp på veien. Vi har erfart at hvis man har interesse og lyst til å lære mer om seiling, er det veldig mange i seilermiljøet som er hjelpsomme og villige til å lære bort noen triks (men så har de kanskje ikke sett på oss som de største konkurrentene heller). I år hadde vi kort forberedelsestid til NM, men vi har enda god tid til å bli klare for neste års mesterskap, så da sees vi i Horten!

Linn og Mira

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Alt du burde vite for/om NM 2017

Hva trenger du trenger å ha på plass, og hvor du finner ting:

 • Leie/ta med båt som er “godkjent”, altså en båt som følger klasseregler (mer om dette etterpå).
  • Leiebåt: kr. 0,-
  • Leiebåt med seil: kr. 200,-
 • Alle i båten må være NYK medlem
 • Alle i båten må være NSF medlem
 • Påmelding NM og info fra Askøy seilforening om arrangmentet: https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2795
 • Overnatting i nøst på Askøy koster kr. 250,- p.p.p.n. og renngjøring koster kr. 300 per nøst: https://www.sailracesystem.no/regattasystem/regatta/meny/5939/Informasjonomovernattingogleieavb%C3%83%C2%A5tp%C3%83%C2%A5NMYngling2017.docx

NSF engangslisens koster kr. 215,- https://seiling.klubb.nif.no/Sider/Lisens.aspx?fref=gc

NYK støttelisens ut året (for NM deltagelse): kr. 50,-

Giroen merkes med:

  • Norsk Yngling Klubb
  • Før inn ønsket medlemsbeløp: kr. 50,-
  • Kontonr.: 6039 054 6974
  • Meldingsfelt:  Oppgi navn + e-post + evt NORnr.

Kommer du med fly? Det kan være lurt å bestille via sportsreiser av SAS, som gir samme/lavere priser, men med bedre vilkår: Ta med bagage uten ekstra kostnad, gratis avbestilling.

http://classic.sas.no/Default.aspx?&cmp=SEIL999&epslanguage=NO&CEP=215441&id=5

Sport SAS Go Vilkår:
– Du kan ta med deg to stk. bagasje.
– Du kan endre navnene på billettene opptil 1 time før avgang uten ekstra kostnad.
Refusjon: Billett og innenlands/internasjonalt tillegg er refunderbart dersom avbestilling skjer minst 1 dag før avreise.

Båter:

Du vil få en egenerklæring, som må undertegnes, følgende ting må du ha på plass for båten din. For leiebåter: sjekk om leiebåten din har det.

Båten vår har:
❑ Dregg med evt. kjetting minimum 6 kg, max 8 kg hvorav dregg min 4 kg, montert på 30 meter 10 mm tau.
❑ Padleåre, lengde minimum 1200mm.
❑ Tre bøtter (min 4 liter).
❑ Håndpumpe.
❑ Forpiggen skal være fylt med isopor blokker, og akterpiggen bak skal være fylt med isopor bakenfor ror- stammen.
❑ 3 stk flytevester
❑ Boat-sticker IYA for 2017
❑ Maksimalt 1 storseil, 1 spinnaker og 2 fokker skal være ombord under regattaen. Alle må være målt og med IYA sail-label.

Hvis du har alt ovenfor, da er de klar for NM! Ser fram til å møte deg!

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Informasjon om trekk til Yngling

På lett etter trekk/cover til din Yngling, her er noen leverandører.

http://www.gpcovers.dk/kolbadspresenninger

www.gpcovers.dk
GP Covers // MP Sejl – Vi står altid til rådighed med professionelt kvalitets arbejde indenfor overdækning og presenninger til både, samt produktion, reparation …

http://www.topdekzeilen.nl/en/yngling-boatcover/2488-16m2-cockpitcover-polycotton-light-marine-blue.html

http://www.kinderindustries.com/yngling/575-yngling-cockpit-cover-and-boom-tent.html

http://www.heinruyten.com/store/product/15/Cockpit%20cover/

Og andre deler til Yngling som for eksempel full cover:

http://www.heinruyten.com/store/#type=yngling&category=Select%20a%20category

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Klassisk havneregatta i Tønsberg

Sted: Tønsberg havn

Tid: 19. August 2017

Dette blir en regatta for alle klassiske seilbåter. For de om ikke har slik båt så fortsett allikevel å lese: Vi oppfordrer dere til å tromme sammen lag og få alle klassikerne i området til å stille opp. Lån gjerne båt. For de som ikke får til dette så er det fint om dere hjelper til å sprer nyheten.

Klassisk havneregatta er 50% regatta og 50 % publikumsunderholdning. Det blir start, vendinger og målgang i Tønsberg havn.

Espen Aker har sponset en ny vandrepokal som går til vinner av største klasse.

Det blir premiering av «style». Det blir to premier, en for klassisk stil og en for moderne stil. Prisene deles ut av Signy Fardal redaktør i Elle.

Tønsberg Maritime Kulturforum leger en av sine kystkulturdager til den 19 August, med aktiviteter inkludert salg av bacalao og øl fra et telt nær startområde.

Det blir grillfest i Loggen kystkultursenter på kvelden.

Se vedlagt informasjon eller gå til https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2648 for å lese mer og for påmelding.

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Påmeldingsfrist til VM-2018: 7. Mai

Påmeldingsfristen for VM nærmer seg.

Gi Chris Skogen ( chrisskogen[at]live.no)  beskjed innen 7. mai om dere skal være med til VM. Denne gang er det ingen kvote for landene, så i år kan alle dra.

 • NOR 251 “Bølla” fra Trondheim er klar
 • NOR 344 “RedWhiteBlue” er klar
 • NOR 404 “Team Guffen” er klar
 • NOR 411 Thor er kanskje klar

Hva med deg?

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Y-Worlds 2017 Sneekmeer Nederland

Verdensmesterskapet i Yngling nærmer seg med stormskritt. Vi satser på spesielt god deltagelse fra NYK i år for årets VM er det mange av oss som har sett frem til.

Her er litt input underveis i planleggingen :

yworlds Nederland – Video

Invitation Worlds

Accommodation Worlds Sneek

Facebook: International-Yngling-Association and YnglingClubHolland

Twitter: yngling_NED

Instagram: yngling_ned

Web: www.ynglingworlds.nl

Søknad om deltagelse sendes Norsk Ynglingklubb på:

styret@yngling.no.

Uttaket blir vurdert etter siste års Norgescup-ranking 2016 jft statuttene:

§12 VM-uttak
Styret plikter å organisere en uttaksserie i forkant av hvert års Verdensmesterskap når det er flere lag som vil delta enn den norske kvoten tilsier. De beste i denne serien, som kommer innenfor de kvotebegrensninger satt opp av IYA, anses som uttatt. Seilere som deltar i VM skal være NYK-medlemmer.

§13 Forhåndskvalifisering
1. Tar den beste norske båten sølv- eller bronsemedalje i et års VM, anses denne båtens rormann for uttatt til neste års VM. Denne båten vil altså redusere den frie kvoten til mesterskapet. En evt. norsk gullmedaljevinner har anledning til å forsvare sitt mesterskap ved neste VM, uten at dette går ut over den norske kvoten (ref. IYA World Championship Rules §4.3)

Styret ved Lene Seim

*Kvoten =kvadratroten av hovedmedlemstallet = ant plasser:

6 plasser krever min. 36 medlemskap/klasseoblat,

7 plasser = min. 49 medlemskap/klasseoblat

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

NB: Ny dato: 28. mars. Innkalling til årsmøte 2017

Styret har i dag 5. mars besluttet å flytte årsmøtet til tirsdag 28. mars. Enkelte mangler i saksdokumentene ligger til grunn for flytting av dato. Årsmøtet skal iflg. Lover for Norsk Ynglingklubb    avholdes i mars måned med min. 10 dagers varsel.

Innkalling til ÅRSMØTE i Norsk Ynglingklubb 2017

Kaller med dette inn til årsmøte i Norsk Ynglingklubb tirsdag 28. mars 2017 klokken 18:00 på Studentsenteret / UiB. Det vil bli lagt opp til at medlemmer utenfor Bergensregionen kan delta via nettportalen “appear.in”.

Fullstendig saksliste og andre nødvendige saksdokumenter med forslag gjøres tilgjengelig på Norsk Ynglingklubb sin hjemmeside, www.yngling.no rett etter innsendelsesfristen på en uke før   årsmøtet.

Saksliste jfrt Lover for Norsk Ynglingklubb:

A. Ta stilling til Styrets beretning og regnskap for året som er gått og vurdere dets arbeid.
B. Ta stilling til de fremlagte forslag fra Styret eller medlemmene.                
C. Godkjenne budsjett for kommende år.
D. Fastsette medlemskontigent for kommende år.
E. Velge Styre og gi det de nødvendige fullmakter. Styreleder velges av årsmøtet ved separat valg.
F. Velge revisor
G. Ta stilling til eventueltposter.

Forslag til saker fra medlemmer som skal behandles på årsmøtet må være styret i hende min. 7 dager før årsmøtet, dvs senest 21.mars. Alle saker sendes: styret@yngling.no.

NB: Alle med personlig medlemskap som har betalt medlemskontingent for inneværende år, har møte og stemmerett på årsmøtet jft. Lover for Norsk Ynglingklubb.

Lene Seim
Styreleder NYK

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Nytt fra Klasseklubbforum / NSF

Klasseklubbforumet har hatt sitt stiftelsesmøte og endelig mandat samt referat er sendt klasseklubbene.

Siden møtetid og -sted ble formidlet NYK en liten uke i forkant av møtet, la vi inn et hjertens sukk om at det faktisk fantes klasseklubber utenfor Ring 3(!) og at vi naturlig nok ikke bare kunne sette oss i bilen etter middag og stille til møte… Det ble derfor lagt opp til webløsning for oss, men denne fungerte dessverre ikke. NYK var derfor ikke representert.

Liste over Norske klasseklubber

Noen hovedpunkter beskrevet av Nilsson:

1. Til Seiltinget 2017 – Lillestrøm 25.-26. mars 2017  stiller følgende klasseklubbrepresentanter :

Thomas Nilsson – Kjølbåt

Rune Jacobsen – Jolle

Seiltinget 2017 https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2519

2. Fristen til å sende inn saker er  10 uker før tinget,dvs ca 14 januar. NSF anbefaler at saker som klasseklubbforum ønsker å ta opp på tinget kommer styret i NSF i hende i god tid, slik at styret rekker å behandle saken og dermed støtte denne på tinget. Ber derfor om at dette senest inn før nyttår

3. Arbeidsgruppen har besluttet at styret består av følgende personer: Danckert Mellbye , Camilla Foss Hanssen og Thomas Nilsson

4. Webexløsningen fungerte dårlig under møtet. Dette må enten korrigeres eller erstattes av en annen løsning til senere, slik at klasseklubber med styret i andre regioner lettere kan delta.

5. Klasseklubbene oppfordres til å sende inn planer om internasjonale mesterskap til klasseklubbforum for 2017 og 2018 snarest , slik at dette kan koordineres på best mulig måte.

 

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

YNM 2016 på Hjeltefjorden

Resultatliste NM 2016
Resultatliste NM 2016

Yngling Norgesmesterskap 2016, rapport fra Styret v. Kenneth Buvik

Korte baner, tett felt og taktisk seiling var hovedingrediensene i NM på Ran. NM status hang i en tynn tråd i forkant da det manglet 3 båter og bare noen dager igjen.

Lørdag ble AP heist på land i morgentimene før alle båtene ble sendt utpå i håp om nok vind. Lenge så det slik ut og spesielt på medstrøms seiling så det ut som at det var nok vind. Og da vinden begynte å ta seg ørlite opp i 15.30 tiden var allerede AP A flagget heist å land og det var bare for seilerne å gjøre seg klar for NYK sin knallgode blomkålsuppe.

På søndag var vinden tilbake, og i varierende styrke og retning. Fordi ingen seilaser ble gjennomført lørdag ble seilingsbestemmelsene endret til å godkjenne inntil 10 seilaser søndag.
Korte baner ville gi nok seilaser og medaljeseremoni. Det ga oss et tett felt og kniving mellom mange båter i hvert eneste race.
Tetstriden stod som i fjor mellom White Russian og Salt 5, der mesterne fra 2014 fikk sin revansje etter sølvet i Trondheim.

6 seilforeninger fra 4 seilkretser var representert og veldig gøy å møte andre seilere enn de man møter lokalt. Veldig lærerikt for de 4 teamene fra Trondheim som fikk se hvor lista ligger når flere av Norges beste seilere stiller på startstreken.

Takk til Ran Seilforening for et flott arrangement på land og til Askøy for et vel gjennomført NM på vannet. Vi gleder oss til neste år!

Kenneth Buvik, sekretær Norsk Ynglingklubb

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Y-Ranking fra Norgescup 2016

Det ble arrangert 3 Norgescuper i 2016. Følgende seilforeninger var arrangør:

1: Trondheim Seilforening/TSF : 7.-8. mai

2: Askøy Seilforening/ASF: 11.-12. juni

3: RAN Seilforening/RAN: 16.-18. september

 

Dersom det er flere båter som ønsker å delta enn Norge har plasser til disposisjon danner Rankinlisten 2016 grunnlag for uttak til yworlds2017 i Nederland.

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Norgesmesterskap for Yngling 2016

Alle mann til pumpene – NM i sikte – påmeldingen er klar for årets høydepunkt på fjorden…YNM 2016
…og vi er akkurat nå ⛵️ ⛵️ ⛵️ ⛵️⛵️⛵️⛵️ ⛵️⛵️⛵️⛵️ ⛵️⛵️⛵️⛵️ påmeldte i klassen – påmeldingsfrist 14. sept., midnatt…

Påmelding og info

(Psst: Det anbefales å få med seg hele helgen. Grådig kjekt selskap sammen med 2.4 og Melges. I år blir det flere klasser med ditto flere seilere og garantert en finfin helg med kniving & knuffing og latter med ditto gode historier og alle hjerter som gleder seg 😄

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

NSF: Ny søknadsfrist for tildeling av NM 2017: 26.August

Ny informasjon fra NSF ifbm de nye søknadsfristene for tildeling av NM som kom i år. Fristen var opprinnelig på seinhøsten, men i år ble den fremsatt til 20. Juni. Etter påtrykk fra klasseklubbforumet har NSF kommet med følgende tilpasning, og årets frist for seilforeningene om å søke NM blir derfor 26. August:

“Fra flere klasseklubber og arrangørforeninger har det vært ytret ønske om å tildele Norges Mesterskap tidligere enn hva som har vært praksis de siste årene. Gode argumenter for en tidligere fastsettelse av terminlisten er bedre tid for arrangørforening til planlegging, større mulighet for å få inn arrangørsponsorer samt at deltagere tidligere kan planlegge kommende sesongs seilaktiviteter. Norges Seilforbund gikk tidligere iår ut med en søknadsfrist for NMer i 2017 medio juni 2016. Vi ser at ikke alle foreninger og klasseklubber har fått med seg denne fristen midt i en travel seilsesong.

Det legges derfor opp til en trinnvis fremskynding av søknadsfrist for NMer i alle klasser. For Norgesmesterskap som skal arrangeres i 2017 vil søknadsfristen nå være 26. august 2016. Endelig tildeling vil skje så raskt som mulig etter denne dato. For Norgesmesterskap som skal arrangeres i 2018 vil søknadsfristen være 15. juni 2017, slik at vi fra og med neste år vil ha NM arrangørene for kommende sesong klare før sommeren.

NSF har laget et webbasert søknadsskjema på www.seiling.no. Direkte link til denne finnes her: https://seiling.klubb.nif.no/regatta/Sider/Soknad-arrangement.aspx

 

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

NC2 Yngling 2016 – Velkommen til Askøy Seilsportsenter

Velkommen til sesongens 2. Norges-Cup for Yngling i regi av Askøy Seilforening /ASF.

Helgen 11.-12. Juni seiles det regatta på Hauglandsosen i fjorden vest for Askøy utenfor Bergen.  Kunngjøring, påmelding og deltakerliste mm via Sailracesystem:

Påmelding Norges-Cup 2 – Askøy Seilforening

For tilreisende er det mulig å overnatte hos arrangøren: Bestilling av overnatting Askøy Seilsportsenter

Det er også mulig å charte en Yngling av arrangør. Bestilling gjøres samme sted / følg lenke over.

Arrangør har satt opp følgende pakkeløsning for tilreisende uten egen båt:

Ankomst fredag med leie av båt + overnatting fredag – søndag: kr 1000,-/per pers. ingen måltider: selvkost. Det er mulig å benytte kjøkken i “gamle”klubbhuset under oppholdet. For seilere som kun ønsker overnatting: Kr. 650,- /p.p / 2 døgn. Ingen måltider; selvkost. (Hvorfor selvkost? Fordi kokken Ove er Ynglingseiler! 😉

Etter seilas lørdag blir det fyrt opp til felles grilling hvor alle tar med grillmat etter eget ønske. Det blir også klasseklubbforum når vi nå er samlet, hvor vi blant annet diskuterer en del strategiske punkter som styreleder ønsker medlemmenes innspill på for veien vår videre som klasse. Se gjerne egen saksliste på “Medlemsgruppe Norsk Ynglingklubb – NYK” på facebook. Oppfordrer imidlertid alle med interesse for klassen om å melde seg inn der.

NB for Norges-Cup:

Norges-Cup for Yngling er åpen for alle NOR-registrerte Ynglinger med gyldig målebrev og som oppfyller kravene fra NSF for Norges-Cup. Det er krav til deltakelse i Norges-Cup:

 • Alle deltakere må løse ut seilerlisens til Norges Seilforbund (dekker forsikring av deg som seiler under regatta),
 • alle deltakere skal være medlem av den respektive klasseklubben (for deg som seiler Yngling: Norsk Ynglingklubb/NYK) samt
 • alle seilere skal være medlem av en seilforening tilknyttet Seilforbundet/ NSF.

Det anbefales alle entypeseilere å sette seg inn i gjeldende reglement: Klassereglene for Yngling + NSFs relger for Norges-Cup.

Du er hjertelig velkommen til å gjøre denne helgen til en real utfordring! 😉

 

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

IYA om støtte til ungd.-team/ worlds

To all NYA:s

Dear Friends

As you may know the AGM in Norway decided to use funds to support youth teams at the world Championship. These funds was used primarily for overseas boat charter but to further help all youth teams it has now been decided that ALL youth teams will have a lower entry fee at the worlds

The entry fee for ALL youth teams at the worlds in Austria is 200 EUR. The NoR on the event website, ynglingworlds2016.at<http://ynglingworlds2016.at> has been amended with this information.

All NYA:s will shortly receive information with their approved quota based on the application for entry and paid boat stickers. 

 Best Regards

Mattias Dahlstrom

IYA President

(mail fra 2. mai 2016)

Foto: Ungdomsteamet NOR138 Skyline: Norges-cupen under RAN Eintype 2014

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter