Kategoriarkiv: Regatta

Kommende og avholdte regattaer i inn- og utland

Resultater Klassemesterskap 2017

Mark the date: Klassemesterskap 2018: 8-9 september 2018 i Horten!

Mer lesbar format: https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2795&resultat=1

Plass Seilnr Båt Poeng Race 1 Race 2 Race 3 Race 4 Race 5
1 NOR-251 BøLLA
Rimmert van der Kooij (Trondhjems Seilforening
Julian Straus (Trondhjems Seilforening)
Marta Lall (Trondhjems Seilforening))
6 2 1 1 2 3
2 NOR-404 TEAM GUFFEN
Chris Skogen (Askøy Seilforening
Torbjørn Halvorsen (Askøy Seilforening)
Åshild Samseth (Trondhjems Seilforening))
7 1 3 5 1 2
3 AUS-57 Christos Kalavrytinos (Trondhjems Seilforening
William Cilento (Trondhjems Seilforening))
14 7 5 2 6 1
4 NOR-221 UKJENT
Daniel Moran (Trondhjems Seilforening
Erik Christiansen (Trondhjems Seilforening))
16 4 9 4 4 4
5 NOR-159 etienne retout (Trondhjems Seilforening
alessandro vannini (Trondhjems Seilforening)
ludovie la coz (Trondhjems Seilforening))
18 3 2 7 7 6
6 NOR-25 Joachim Lowzow (Sjøkrigsskolen Seilforening
Karl Martin Aarsrud (Sjøkrigsskolen Seilforening)
Herman Christoffersen (Sjøkrigsskolen Seilforening))
20 6 4 6 5 5
7 NOR-217 WILD THING
Silje Christine Fløysand (Askøy Seilforening
Rannveig Mowinckel ()
Kristian Amlie (Askøy Seilforening))
24 10 8 3 3 10
8 NOR-360 Ole A. Bjelland (Askøy Seilforening
Lars Kyrre Rofeldt ()
Kristoffer Helgesen ())
30 5 7 9 11 9
9 NOR-344 REDWHITEBLUE
Jan Hopland (Askøy Seilforening
Bjørn Hanto (Askøy Seilforening))
32 12 6 10 8 8
10 NOR-311 311
Linn Løtvedt Kirkeli (Askøy Seilforening
Mira Høstaker ()
Marielle Bjerke ())
34 11 10 8 9 7
11 NOR-121 KOKKEN
Ove Flatnes (Askøy Seilforening)
42 8 11 11 12 12
12 NOR-81 ODETTE
mario ditaranto (Trondhjems Seilforening
Svend Tollak Munkejord (Trondhjems Seilforening)
Emma Ditaranto (Trondhjems Seilforening))
42 9 12 12 10 11
13 NOR-007 SALT 5
Leif Kristian Garvik (Ran Seilforening)
60 DNC (15) DNC (15) DNC (15) DNC (15) DNC (15)
14 -411 DNS
No Name ()
60 DNC (15) DNC (15) DNC (15) DNC (15) DNC (15)

 

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Bilder av kretsmesterskapet!

Foto: Åshild Samseth

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Nybegynnere i Norgesmesterskap

Av Linn Løtvedt Kirkeli og Mira Høstaker

For en uke siden (red. 23-24 september 2017), i skrivende stund, ble det arrangert nasjonalt klassemesterskap i Yngling hos Askøy seilforening. Arrangementet kom nok kanskje litt i skyggen av et annet arrangement i Bergen samme helg, nemlig sykkel VM. Totalt var det 14 båter påmeldt, og 12 som stilte til start. Vi i NOR 311 gru-gledet oss til vårt første mesterskap med egen båt.

Vi er to jenter fra Bergen som har seilt yngling i rundt fire år, men før denne sesongen kun som turseilere. Etter noen somre med turseiling hadde vi lyst til å lære mer, og fra april i år har vi seilt på båten til Jan Rune fra Askøy seilforening, med mål om å delta i Yngling-VM på Sneekermer i Nederland.

Det ble en lærerik vår og sommer med deltagelse og opptrapping til VM. Konkurranseseiling viste seg å være veldig gøy, og ga absolutt mersmak! Faktisk så mye at vi bestemte oss for å få vår egen båt. Vel hjemme igjen fant våre to gode hjelpere fra Askøy, Torbjørn og Chris, en god båt som vi skal leie fremover. Siden vi bare var to begynte vi å se oss rundt etter en tredjemann, og valget falt på vår gode venninne med null seilerfaring, Marielle! Dermed var det mye nytt som skulle læres da vi alle fikk nye roller i båten. Det ble en måned med hektisk opptrapping til NM, men vi følte at vi klarte å få de mest grunnleggende tingene på plass. Dessuten var det kjekt å være tre venninner i båten.

Fredag for en uke siden tok vi turen ut til Askøy seilforening, hvor vi og flere andre tilreisende hadde leid naust for helgen. De siste forberedelsene på båten ble gjort fredag kveld, så alt var klart til start neste dag. Lørdag morgen våknet vi til strålende sol, og det var fullstendig vindstille. Regattaen ble utsatt et par timer, før det var nok vind til at vi kunne seile. Det ble holdt fem regattaer i gode vindforhold. Med lave forventninger til egne prestasjoner, ble vi positivt overrasket over at vi ikke kom på sisteplass en eneste gang! Under de første startene var vi litt forsiktige, men vi fikk etterhvert bedre dreisen på dette, og ble til og med litt for dristige. Under den siste starten hadde vi et lite uhell, hvor vi krasjet inn i båten til noen forvirrede arkitekter. De var forvirret i den forstand at de mente det var deres skyld, og ikke vår skyld, noe vi i ettertid innrømmer at det klart var (vår skyld). Det viste seg likevel å være lønnsomt, da vi fikk en strålende start og lå som fremste båt da startskuddet gikk!

Den tiden vi hadde brukt på å forberede oss kom godt med, for når regattaen er i gang er det plutselig høy temperatur og mange andre båter å forholde seg til. Det ble tidvis litt kaos i båten, men kjempegøy var det uansett. Lørdag kveld, etter en fantastisk dag på sjøen, fyrte vi opp grillene, og alle deltagerne samlet seg for en god fest. Søndag morgen våknet vi nok en gang til sol og ingen vind. Regattaen ble likevel ikke utsatt, og båtene ble tauet ut til regattaområdet. Vi plasket rundt i ingen vind, og det ble avholdt en meget uoffisiell padlekonkurranse. Her fikk vi dessverre vår første sisteplass! Vinden kom aldri, men stemningen ombord i båtene var likevel på topp.

Det var veldig fint å være samlet på Askøy, og det var spesielt hyggelig å møte igjen våre nye venner fra VM i Nederland. Det var synd at det ikke var nok båter påmeldt for at konkurransen fikk NM-status, spesielt siden det var mange som hadde reist helt fra Trondheim for å delta. Til tross for manglende NM-status hadde vi en flott helg på Askøy, som virkelig ga mersmak. Vi håper at det til neste år, i Horten, vil være nok båter til igjen å få NM-status.

Vi syntes det var en utfordring å ta steget videre og ha ansvar for egen båt, men vi har fått mye god hjelp på veien. Vi har erfart at hvis man har interesse og lyst til å lære mer om seiling, er det veldig mange i seilermiljøet som er hjelpsomme og villige til å lære bort noen triks (men så har de kanskje ikke sett på oss som de største konkurrentene heller). I år hadde vi kort forberedelsestid til NM, men vi har enda god tid til å bli klare for neste års mesterskap, så da sees vi i Horten!

Linn og Mira

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Klassisk havneregatta i Tønsberg

Sted: Tønsberg havn

Tid: 19. August 2017

Dette blir en regatta for alle klassiske seilbåter. For de om ikke har slik båt så fortsett allikevel å lese: Vi oppfordrer dere til å tromme sammen lag og få alle klassikerne i området til å stille opp. Lån gjerne båt. For de som ikke får til dette så er det fint om dere hjelper til å sprer nyheten.

Klassisk havneregatta er 50% regatta og 50 % publikumsunderholdning. Det blir start, vendinger og målgang i Tønsberg havn.

Espen Aker har sponset en ny vandrepokal som går til vinner av største klasse.

Det blir premiering av «style». Det blir to premier, en for klassisk stil og en for moderne stil. Prisene deles ut av Signy Fardal redaktør i Elle.

Tønsberg Maritime Kulturforum leger en av sine kystkulturdager til den 19 August, med aktiviteter inkludert salg av bacalao og øl fra et telt nær startområde.

Det blir grillfest i Loggen kystkultursenter på kvelden.

Se vedlagt informasjon eller gå til https://www.sailracesystem.no/regatta?regatta=2648 for å lese mer og for påmelding.

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Påmeldingsfrist til VM-2018: 7. Mai

Påmeldingsfristen for VM nærmer seg.

Gi Chris Skogen ( chrisskogen[at]live.no)  beskjed innen 7. mai om dere skal være med til VM. Denne gang er det ingen kvote for landene, så i år kan alle dra.

  • NOR 251 “Bølla” fra Trondheim er klar
  • NOR 344 “RedWhiteBlue” er klar
  • NOR 404 “Team Guffen” er klar
  • NOR 411 Thor er kanskje klar

Hva med deg?

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

YNM 2017 seiles 23.-24. september i ASF

Norgesmesterskap for Yngling 2017 seiles 23.-24. sept.

Askøy Seilforening utenfor Bergen er årets arrangør og baneområdet blir i Hauglandsosen / Hjeltefjorden.

Askøy Seilforening har svært gode fasiliteter på vann og ikke minst på land og anlegget ved Seilsportsenteret har plass til å huse samtlige tilreisende denne NM-helgen.

Mer info følger etter hvert som sesongen kommer i gang, men enn så lenge: Book helgen fri til seiling, seiling, seiling og hyggelig selskap på Seilsportsenteret i Askøy Seilforening / ASF.

Vi gleder oss stort – Vel møtt alle sammen

Leder

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

YNM 2016 på Hjeltefjorden

Resultatliste NM 2016
Resultatliste NM 2016

Yngling Norgesmesterskap 2016, rapport fra Styret v. Kenneth Buvik

Korte baner, tett felt og taktisk seiling var hovedingrediensene i NM på Ran. NM status hang i en tynn tråd i forkant da det manglet 3 båter og bare noen dager igjen.

Lørdag ble AP heist på land i morgentimene før alle båtene ble sendt utpå i håp om nok vind. Lenge så det slik ut og spesielt på medstrøms seiling så det ut som at det var nok vind. Og da vinden begynte å ta seg ørlite opp i 15.30 tiden var allerede AP A flagget heist å land og det var bare for seilerne å gjøre seg klar for NYK sin knallgode blomkålsuppe.

På søndag var vinden tilbake, og i varierende styrke og retning. Fordi ingen seilaser ble gjennomført lørdag ble seilingsbestemmelsene endret til å godkjenne inntil 10 seilaser søndag.
Korte baner ville gi nok seilaser og medaljeseremoni. Det ga oss et tett felt og kniving mellom mange båter i hvert eneste race.
Tetstriden stod som i fjor mellom White Russian og Salt 5, der mesterne fra 2014 fikk sin revansje etter sølvet i Trondheim.

6 seilforeninger fra 4 seilkretser var representert og veldig gøy å møte andre seilere enn de man møter lokalt. Veldig lærerikt for de 4 teamene fra Trondheim som fikk se hvor lista ligger når flere av Norges beste seilere stiller på startstreken.

Takk til Ran Seilforening for et flott arrangement på land og til Askøy for et vel gjennomført NM på vannet. Vi gleder oss til neste år!

Kenneth Buvik, sekretær Norsk Ynglingklubb

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Y-Ranking fra Norgescup 2016

Det ble arrangert 3 Norgescuper i 2016. Følgende seilforeninger var arrangør:

1: Trondheim Seilforening/TSF : 7.-8. mai

2: Askøy Seilforening/ASF: 11.-12. juni

3: RAN Seilforening/RAN: 16.-18. september

 

Dersom det er flere båter som ønsker å delta enn Norge har plasser til disposisjon danner Rankinlisten 2016 grunnlag for uttak til yworlds2017 i Nederland.

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Norgesmesterskap for Yngling 2016

Alle mann til pumpene – NM i sikte – påmeldingen er klar for årets høydepunkt på fjorden…YNM 2016
…og vi er akkurat nå ⛵️ ⛵️ ⛵️ ⛵️⛵️⛵️⛵️ ⛵️⛵️⛵️⛵️ ⛵️⛵️⛵️⛵️ påmeldte i klassen – påmeldingsfrist 14. sept., midnatt…

Påmelding og info

(Psst: Det anbefales å få med seg hele helgen. Grådig kjekt selskap sammen med 2.4 og Melges. I år blir det flere klasser med ditto flere seilere og garantert en finfin helg med kniving & knuffing og latter med ditto gode historier og alle hjerter som gleder seg 😄

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

NC2 Yngling 2016 – Velkommen til Askøy Seilsportsenter

Velkommen til sesongens 2. Norges-Cup for Yngling i regi av Askøy Seilforening /ASF.

Helgen 11.-12. Juni seiles det regatta på Hauglandsosen i fjorden vest for Askøy utenfor Bergen.  Kunngjøring, påmelding og deltakerliste mm via Sailracesystem:

Påmelding Norges-Cup 2 – Askøy Seilforening

For tilreisende er det mulig å overnatte hos arrangøren: Bestilling av overnatting Askøy Seilsportsenter

Det er også mulig å charte en Yngling av arrangør. Bestilling gjøres samme sted / følg lenke over.

Arrangør har satt opp følgende pakkeløsning for tilreisende uten egen båt:

Ankomst fredag med leie av båt + overnatting fredag – søndag: kr 1000,-/per pers. ingen måltider: selvkost. Det er mulig å benytte kjøkken i “gamle”klubbhuset under oppholdet. For seilere som kun ønsker overnatting: Kr. 650,- /p.p / 2 døgn. Ingen måltider; selvkost. (Hvorfor selvkost? Fordi kokken Ove er Ynglingseiler! 😉

Etter seilas lørdag blir det fyrt opp til felles grilling hvor alle tar med grillmat etter eget ønske. Det blir også klasseklubbforum når vi nå er samlet, hvor vi blant annet diskuterer en del strategiske punkter som styreleder ønsker medlemmenes innspill på for veien vår videre som klasse. Se gjerne egen saksliste på “Medlemsgruppe Norsk Ynglingklubb – NYK” på facebook. Oppfordrer imidlertid alle med interesse for klassen om å melde seg inn der.

NB for Norges-Cup:

Norges-Cup for Yngling er åpen for alle NOR-registrerte Ynglinger med gyldig målebrev og som oppfyller kravene fra NSF for Norges-Cup. Det er krav til deltakelse i Norges-Cup:

  • Alle deltakere må løse ut seilerlisens til Norges Seilforbund (dekker forsikring av deg som seiler under regatta),
  • alle deltakere skal være medlem av den respektive klasseklubben (for deg som seiler Yngling: Norsk Ynglingklubb/NYK) samt
  • alle seilere skal være medlem av en seilforening tilknyttet Seilforbundet/ NSF.

Det anbefales alle entypeseilere å sette seg inn i gjeldende reglement: Klassereglene for Yngling + NSFs relger for Norges-Cup.

Du er hjertelig velkommen til å gjøre denne helgen til en real utfordring! 😉

 

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Velkommen til Askøy Race Weekend 6.-7. Mai

På Vestlandet er det kommende helg duket for nykommeren innen entyperegatta i Bergensregionen: Askøy Race Weekend (ARW). Askøy Seilforening er arrangør og inviterer Yngling, Ekspress og Melges 24 til en felles seilstart på Hjeltefjorden.

Se kunngjøring og påmelding her

Beklageligvis for Ynglingmiljøet nasjonalt var eneste mulige arrangørhelg for ARW samme helg som trøndernes Rustløseren. Rustløseren har de siste par år vært ønsket etablert som en forutsigbar åpning av Norges-Cupserien for Yngling, i godt selskap med tur & hav på Trondhjemsfjorden.

Klasseklubben vil i planlegging av 2017-sesongen jobbe for at denne kollisjonen som kom nå i 2016 av to svært gode race-helger ikke gjentar seg. Vi ser at nykommeren har et stort potensiale til å samle entypeklassene til en felles start i vest. Og der hvor RAN Eintype har befestet seg som sesongens siste entypehelg, svarer nå Askøy Race Weekend  med entypens WAKEUP-CALL.

Som leder av klasseklubben er det smertefullt å se at to svært gode regattaer for oss Ynglingseilere faller på samme helg. NYK setter stor pris på å ha disse tre solide seilforeningene på laget og ser frem til å kunne samarbeidet om en god spredning av regattaene i kommende år.

Lykke til og fred på Fjorden til alle 😉

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Søknad om reisestøtte til NC, NM, EM og VM

Ynglingteam som trailer egen båt til Norges-Cup, Norgesmesterskapet, Europa- og Verdensmesterskapet, kan søke Klasseklubben om reisestøtte.

Den totale reisestøtten som fordeles er lik budsjettpost vedtatt på Årsmøtet. For 2016 er totalsummen til fordeling NOK 10.000,-

Teamet må seile under norsk flagg og hele teamet må være medlem av NYK for å kunne tildeles støtte.  Reisestøtte tildeles kun etter utfylt søknad. Se mer info på skjema: Reisestøtte NC NM EM VM for Yngling

Ta ellers kontakt med Styret for mer  info / spørsmål.

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Hjeltefjordmesterskapet i Yngling 2015

 

image
Resultatlisten 5 race tot. Hjeltefjordmesterskapet 2015

Vi oppdaterer saken med resultatlisten for lørdagens Hjeltefjordmesterskap. Det ble en fantastisk solfylt dag, og vinden økte sakte men sikkert på ut over ettermiddagen.

6 race ble avfyrt, hvorav ett ble kansellert kort tid etter start pga vinddreiing. Etter 5 fullførte, ble det usedvanlig tett i teten…

Seilerne retter en STOR takk til regatta arrangørene med Ole- Jørgen Michelsen i spissen for flott gjennomført mesterskap.

En finfin høstdag på fjorden vest i havgapet  🙂

__________________________________________________________________________

Fredag 16. Oktober 2015:

I morgen 17. Oktober seiler Ynglingene på Vestlandet årets siste entyperegatta på Hjeltefjorden, med Askøy Seilforening som arrangør.

I skrivende stund er 9 Ynglinger påmeldt, – dette lover bra !

(Et skrått blikk på mannskapslisten viser at det KAN se ut som at noen vil måtte jobbe iherdig utover natten med å friste sine høstslappe seilvenner med SOL, FJORD + TØFF konkurranse om de blir med på startlinjen denne høstmorgenen  😉

Velkommen på fjorden – Y – vi gleder oss  –

Hjeltefjordmesterskapet for Yngling 2015
Hjeltefjordmesterskapet for Yngling 2015
Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter

Endelige resultater for Norgescup 2014

1. Svein Andre Hol, White Russian (4) 1+1+1+1
2. Torstein Hellebust, Frostbite (27) 5+2+12+8
3. Chris Skogen, Team Guffen (33) 2+24+5+2
4. Karl Petter Haugen, Bravo Zulu (36) 3+4+24+5
5. Karl Emil Haugen, Skyline (43) 4+24+9+6
6. Claus Gladyszak, Batman (58) 24+24+7+3
7. Stian Soltvedt, Skvettlappen (61) 24+24+2+11
8. Leif Kristian Garvik, Salt 4 (62) 24+24+4+10
8. Camilla Tveråmo, Bølla (62) 24+3+11+24
10. Arne Vidar Sjønøst, Miami Beach (71) 24+5+18+24
11. Niclas Fredman, Sydney (73) 24+8+17+24
12. Joakim Skovly, Blue Track (75) 24+24+3+24
13. Håvard Nordtveit Austefjord, DNV3 (76) 24+24+24+4
14. Mikal Viggen, Tigergutt (78) 24+6+24+24
14. Marius Heimtun, Team Hekken (78) 24+24+6+24
16. Stefan Pauliuk, Hazard (79) 24+7+24+24
16. Julius Yran, TBD (79) 24+24+24+7
18. Fredrik Karlsen, TBD (80) 24+24+8+24
19. Silje Kristine Fløysand, PP (82) 24+24+10+24
20. Jan Rune Hopland, Ali Baba (85) 24+24+13+24
21. Erik Tjølsen, Y02 (87) 24+24+15+24
22. Ole Bjelland, Lingeling (88) 24+24+16+24
23. Morten Solheim, TBD (91) 24+24+19+24

Ungdomsranking u/23 år
1. Karl Emil Haugen, Skyline (4) 1+1+1+1

Det er gjennomført 4 norgescuper i 2014. Askøy seilforening, Trondhjem seilforening, NM (ASF) og Ran seilforening. Norgesranking utarbeides for deltakende båter/crew som er medlem av NYK.

Tell your Y-friends about this...Share on FacebookEmail this to someonePin on PinterestTweet about this on Twitter