Velkommen til Askøy Race Weekend 6.-7. Mai

På Vestlandet er det kommende helg duket for nykommeren innen entyperegatta i Bergensregionen: Askøy Race Weekend (ARW). Askøy Seilforening er arrangør og inviterer Yngling, Ekspress og Melges 24 til en felles seilstart på Hjeltefjorden.

Se kunngjøring og påmelding her

Beklageligvis for Ynglingmiljøet nasjonalt var eneste mulige arrangørhelg for ARW samme helg som trøndernes Rustløseren. Rustløseren har de siste par år vært ønsket etablert som en forutsigbar åpning av Norges-Cupserien for Yngling, i godt selskap med tur & hav på Trondhjemsfjorden.

Klasseklubben vil i planlegging av 2017-sesongen jobbe for at denne kollisjonen som kom nå i 2016 av to svært gode race-helger ikke gjentar seg. Vi ser at nykommeren har et stort potensiale til å samle entypeklassene til en felles start i vest. Og der hvor RAN Eintype har befestet seg som sesongens siste entypehelg, svarer nå Askøy Race Weekend  med entypens WAKEUP-CALL.

Som leder av klasseklubben er det smertefullt å se at to svært gode regattaer for oss Ynglingseilere faller på samme helg. NYK setter stor pris på å ha disse tre solide seilforeningene på laget og ser frem til å kunne samarbeidet om en god spredning av regattaene i kommende år.

Lykke til og fred på Fjorden til alle 😉