YNM 2016 på Hjeltefjorden

Resultatliste NM 2016
Resultatliste NM 2016

Yngling Norgesmesterskap 2016, rapport fra Styret v. Kenneth Buvik

Korte baner, tett felt og taktisk seiling var hovedingrediensene i NM på Ran. NM status hang i en tynn tråd i forkant da det manglet 3 båter og bare noen dager igjen.

Lørdag ble AP heist på land i morgentimene før alle båtene ble sendt utpå i håp om nok vind. Lenge så det slik ut og spesielt på medstrøms seiling så det ut som at det var nok vind. Og da vinden begynte å ta seg ørlite opp i 15.30 tiden var allerede AP A flagget heist å land og det var bare for seilerne å gjøre seg klar for NYK sin knallgode blomkålsuppe.

På søndag var vinden tilbake, og i varierende styrke og retning. Fordi ingen seilaser ble gjennomført lørdag ble seilingsbestemmelsene endret til å godkjenne inntil 10 seilaser søndag.
Korte baner ville gi nok seilaser og medaljeseremoni. Det ga oss et tett felt og kniving mellom mange båter i hvert eneste race.
Tetstriden stod som i fjor mellom White Russian og Salt 5, der mesterne fra 2014 fikk sin revansje etter sølvet i Trondheim.

6 seilforeninger fra 4 seilkretser var representert og veldig gøy å møte andre seilere enn de man møter lokalt. Veldig lærerikt for de 4 teamene fra Trondheim som fikk se hvor lista ligger når flere av Norges beste seilere stiller på startstreken.

Takk til Ran Seilforening for et flott arrangement på land og til Askøy for et vel gjennomført NM på vannet. Vi gleder oss til neste år!

Kenneth Buvik, sekretær Norsk Ynglingklubb