Onsdag 17.09. Lite vind og 180 graders skift

Gårdagens seilas ble mildt sagt en snål affære. Kraftig motstraum på startlinja og nesten totalt fravær av vind gjorde at klasse D, hadde første båt over startlinja 15 minutter etter start.

Denne Onsdagen var vi 5 Ynglinger som stilte til start, og trener Øyvind Pedersen i Cinnamon viste hele feltet hvordan man skal seile i lite vind. Da vinden endelig kom, var det nå med helt ny retning, og vi kryssa startlinja for spinnaker. Cinnamon var den første båten som fikk opp spinnakeren, og kom seg relativt tidlig avgårde. De runda topperket sammen med to X35, og sløra så tilbake for å gå i mål som suveren vinner av klasse Y. Resultatene er enda ikke lagt ut, men jeg er ganske så sikker på at Cinnamon denne dagen grusa hele feltet ganske så kraftig på korrigert tid. Moro å se på!

No Limit og Høna kom seg også ganske greit ut fra start, men spinnakeren vår fra 1981 trakk seg ganske fort full av vann (fukt i lufta) og ville rett og slett ikke stå. Høna klarte å få sin spinnaker til å stå bra, og vi venta på at de skulle passere hvert øyeblikk. Av en eller annen merkelig grunn klarte ikke Høna å ta oss igjen før toppmerket, og da vi fikk mer vind før dem på vei mot mål var det gjort. Vi er fornøyde med å ha klart 2. plassen denne dagen.

No Limit håper på mer vind på Mandag!

Sverre Kvalheim

2 thoughts on “Onsdag 17.09. Lite vind og 180 graders skift

  1. Balanse er jo en viktig faktor for å seile ynglingen fort, og jeg ser ofte at det er store forskjeller på båtene utpå der. Vi har stadig prat om dette ombord, men har ennå litt å hente, for å få maks ut av båten. Innspill?

    Rune, No Limit (NOR 331)

  2. Det var nesten utrolig at det ble et løp av den lille trekken som var der. Artig å se at feltet som vanlig skyr babordmerket, selv om det var favorisert hele tiden. De som lå og dunket rundt startbåten påstod at det var en annen vindretning der… Godt å se at ynglingene startet på babord ihvertfall.
    Det var nok ingen ulempe å ha en crisp spinnaker denne gangen, Pål jobbet bra med å få den til å fly. Ellers var åra som bomløft god å ha. En annen ting å huske på er å bevege seg rolig i måten, stamping rundt i båten er en effektiv måte å drepe farten på.

    Så lite vind som dette er ikke noe som favoriserer Yngling i LYS, så vi er godt fornøyd med å runde toppmerket så nært begge X-35 (som startet 10 minutt før oss) og at vi gikk i mål før alle i klasse F, inklusive to X-79 som startet samtidig som oss.

    Øyvind (Cinnamon NOR-231)

Comments are closed.