Manual for montering av høy dørk

Å installere høy dørk vil øke sikkerheten til ynglingen, den får økt oppdrift ved vannfylling og vil være selvlensende.

Dørken må være støpt i godkjente former og kjøpes som et byggesett for å være lovlig etter klassereglene. Den monteres selv evt ved et verksted (Risør Plast planlegger en serie med høye dørker, kan også kjøpes fra Børresen Båtbyggeri i DK). Her er instruksjonen for montering skrevet av Linge. Det krever litt kunnskap til glassfiberstøping, og tar nok et par helger å montere.

Flere av båtene i Trondheim har fått høy dørk de siste årene, både TSF’s Tigergutt og TSF’s Frigg er blitt trygge båter for opplæring og regatta. Og så slipper man å lense båtene i havna etter hvert regnskyll!Planlegger du et støpejobb? Kontakt gjerne trondheimsflåten for tips.

Tell your Y-friends about this...Share on Facebook0Email this to someonePin on Pinterest0Tweet about this on Twitter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *